NAŠA SUDBINA MIJENJA SE NA SVAKIH 7 GODINA! SAZNAJTE U KOJEM CIKLUSU ŽIVOTA STE SADA: Evo šta vas očekuje do 70. rođendana

Kao što se postoje godišnja doba, odnosno promjena ciklusa u prirodi, tako postoje cikus godina u našem životu, a svaki od njih predstavlja novu životnufazu koja nam donosi nove udare i iznenađenja sudbine. Na svakih 7 godina dolazi do nove životne faze, a potrebno je 70 godina da se taj ciklus zatvorio. Ovaj životni put se može grubo podijeliti na 10 dijelova.

1. ciklus (0-7 godina)

Prvih sedam godina svog života dijete je potpuno usredsređeno na sebe. Cijeli svijet se vrti oko njega, jer cijela njegova porodica čini sve što je moguće da mu udovolji. U ovom periodu života potrebno va je puno ljubavi, brige, usmerenja i pažnje, ako ne dođe do toga, kasnije tokom odrastanja mogu se pojaviti posljedice.

2. ciklus (7-14 godina)

Poslije sedam godina dete prestaje da se koncentriše samo na sebe i ima mnogo pitanja za svijet oko sebe. Postavlja razna pitanja, kreira dublje odnose sa ljudima i svijetom oko sebe, fokusira se na svoje aktivnosti. U ovoj fazi života se najviše uči kako svijet funkcioniše na svim aspektima.

3. ciklus (14-21 godina)

Period akon 14 godine je ciklus u kojem se javlja interesovanje za suprotni pol, ali se prvi put donose i veće oduke, bira se životni put, buduće zanimanje i razvoj situacije. U periodu adolescencije dječaci i djevojčice maštaju o ljubavi i razvija se svest o seksualnosti. Pralazi se u zreliju fazu života.

4. ciklus (21-28 godina)

U ovom životnom dobu se najčešće ljudi posvećuju karijeri i usmjeravaju pažnju na svoje ambicije. Foksuiraju se na sticanje materijalne stvari i razvoj karijere. Bore se da steknu nešto, da izađu iz roditeljskog gnezda i posvete se svojoj životnoj misiji.

5. ciklus (28-35 godina)

U dvadeset osmoj godini konačno shvatamo da ne možemo dobiti sve što želimo. Shvatamo da postoje želje koje se ne mogu ispuniti, pa počinjemo da sanjamo o nečem drugom. Počinjemo da težimo udobnosti i stabilnosti umjesto da težimo trci sa vremenom i ciljevima. Počinjemo da štedimo novac, razmišljamo o kupovini kuće, osnivanju porodice…

6. ciklus (35-42 godine)

U trideset pet naša energija dostiže vrhunac. Prošli smo pola svog životnog kruga i od tog trenutkaveć ulazimo u zrelu fazu. Počinjemo i više da se fokusiramo na duhovno, emotivni razvoj i nešto više od materijalnih stvari. Isključujemo one stvari koje mogu poremetiti naš način života i počinjemo da se pridržavamo duhovnih stvari, onoga što nas raduje i donosi mir. Prestajemo da se plašimo pravila, odbacujemo mračne senke iz prošlosti.

7. ciklus (42-49 godina)

U ovom periodu suočavamo se sa prvim znacima starosti, kao što su bore i sijede. U ovom periodu počinjemo da se suočavamo sa promjenama i na fizičkom i mentalnom nivou. Moguće je da će se dogoditi promjene u porodici ili braku, a najvažnije je da u ovom životnom dobu sačuvate sebe, svoju pravu prirodu i uspostavite mir. Osećamo potrebu da se podložimo nečemu višem i božanskom.

8. ciklus (49-56 godina)

U ovom periodu dolazi najčešće do krize srednjih godina i menopauze – perioda kada hormoni fluktuiraju. Tada se suočavam sa mnogim neprijatnim fizičkim i psihičkim simptomima, a mnogi teško prolaze kroz ovaj period. Međutim, on može biti pun sjajnih prilika da se više psovetite sebi i svojim željama i da uradite neke nove stvari, ispunite stare želje.

9. ciklus (56-63 godine)

U 56. ponovo gubimo interesovanje za druge stvari i počinjemo da se fokusiramo na sebe. Razmišljamo o otkriću vječne istine, izgubivši dodir sa stvarima koje su nas opterećivale. Postajemo ono što smo bili u djetinjstvu, ali ovaj put sa bogatim unutrašnjim znanjem i iskustvom. Takođe počinjemo da razmišljamo o svojoj sreći, miru i spokaju. Počinjemo da biramo i više volimo sebe.

10. ciklus (posljednji)

Od 70. godine, pa sve do kraja života, počinje miran ciklus kada želimo da se posvetimo svojim bližnjima, podijelimo ljubav sa njima i srećno i spokojno sačekamo kraj života.

Leave a Reply