ZIMI NIKADA NEMOJTE PALITI GRIJANJE U AUTU: Evo zbog čega, svi pravimo ogromnu grešku

Naviku da uključujete grijanje u autu sigurno imate još od vremena vaših roditelja i djeluje vam sasvim logično da se vozite u toplom autu.

Motori u novijim automobilima su mnogo drugačiji od onih koji se nalaze u automobilima koje su vozili vaši roditelji. Moderni automobili su napravljeni tako da mogu da funkcionišu u svim uslovima.

Ovo je u potpunoj suprotnosti sa starijim modelima kojima je trebalo 10 do 15 minuta da se zagriju.

Kako biste ugrijali vaš auto sve što treba da uradite jeste da malo sačekate i on će se tokom vožnje ugrijati jer mu motor radi punom parom.

Ukoliko još i uključite grijanje, potrošićete mnogo više benzina. Pored bespotrebnog trošenja benzina, višak goriva može da procuri unutar zidova cilindra i komore za sagorijevanje.

Umjesto da produžavate vijek trajanja vašeg automobila vi ćete ovako samo da ga skratite.

Ukoliko budete malo istrpjeli hladnoću tokom zime i ne palite uvijek grijanje, vaš automobil će duže da bude ispravan. Auto se brže grije kada je u pokretu, pa ne samo da ćete sačuvati gorivo i uštedjeti novac, sačuvaćete i vaš auto od oštećenja.

Prije nego startujete automobil potrudite se da vam svi prozori budu čisti od snijega i leda, a auto će se tokom vožnje sam od sebe ugrijati.

Leave a Reply