Klikom na sliku zatvorite prozor.

Otkriveno kada su ubice premestile Dankino telo! Majorka policije iznela jezive detalje slučaja u Banjskom Polju

Majorka policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za “Blic TV” govori o potrazi sa telom ubijene Danke Ilić i otkriva kako je tekla istraga i hapšenje ubica Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koji su priznali da su prvo udarili kolima Danku Ilić (2), a zatim njeno telo bacili na za sada nepoznatu lokaciju.
Majorka policije Bojana Otović Pjanović kaže da se nada pozitivnom ishodu u potrazi za telom ubijene Danke Ilić, devojčice koju su ubice Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim automobilom JKP Vodovod, a zatim bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

– Jako kvalitetan tim ljudi i sva raspoloživa tehnička sredstva trenutno su na terenu i nadam se pozitivnom ishodu. Verujem u stručne ljude koji se nalaze na terenu i sigurna sam da će sve uraditi kako treba.

“Devojčica imala naviku da trči uz stranu i da se spušta”
Majorka Otović Pjanović kaže da je tokom razgovora sa majkom saznala da je ubijena Danka Ilić imala naviku da “trči uz stranu i da se spušta”, što je policiju navelo na zaključak da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju.

Kao što je ministar juče na konferenciji za novinare pojasnio, devojčica je bila na mestu događaja, tačnije na ulici pored placa na kom se nalazila sa svojom majkom u vremenskom intervalu od 13:45 do 13:52. Devojčica je tada zapažena. Osumnjičeni su u 13:50 časova svojim vozilom, službenim automobilom Vodovoda gde su i zaposleni, bili parkirani ispred ulaska na taj plac i zadržali su se neka dva i po minuta. Kako je nama majka govorila u tim iscrpnim razgovorima koje smo vodili sa njom, devojčica je imala naviku da trči uz stranu i da se spušta, imali smo ideju da se može raditi o nesrećnom slučaju. Analizirajući vreme kada je dete zapazila žena koja se nalazila u kući do parcele smatrali smo da su se osumnjičeni zaustavili, krenuli u rikverc ili nastavili kretanje, pa da se desilo ono što su u svojim iskazima i priznali – da su udarili dete vozilom i stavili je na zadnje sedište.

Foto: TV Pink printscreen
Ističe da su GPS uređaj i snimci kamera otkrili osumnjičene.

– Ono što je za nas bilo indikativno je podatak da su oni, prema GPS uređaju i po snimcima kamera koje smo uzeli, imali zadržavanje na toj relaciji. To nam je izazvalo sumnju i zato smo usmerili istragu ka njima. Naravno, nismo očekivali da će oni nakon svega toga što su učinili i što su dete stavili u gepek… Čitali ste ono što je načelnik Cmolić objasnio, da je dete bilo živo… Ne mogu da detaljišem i da shvatim taj monstruozni čin da neko uopšte može učiniti tako nešto… – navodi majorka.

Kako kaže majorka Otović Pjanović, istraga se i pored toga što su najsumnjiviji bili Srđan Janković i Dejan Dragijević, kretala u više pravaca.

– Oni su imali zadržavanje na toj deponiji Starobanjskog puta. To je, inače, veštačka deponija. Starobanjski put je slabo prohodan i tu bi otprilike, ko god bi prošao, bacio nešto što nije uspeo da odbaci na mesto gde treba. Ta deponija je pretraživana dva puta – kazala je ona i dodala:

– Nakon proveravanja svih ovih podataka, budući da nam se tu zaista mnogo stvari poklapalo, sve je ukazivalo da se zaista radi o tim licima kao mogućim osumnjičenim. Naravno, nastavili smo pritom da radimo i mnoge druge provere, da ne bismo bili isključivi i bazirali se samo na ovu verziju. Trudili smo se da budemo razumni i sveobuhvatni kako bismo došli do eliminacije svega onog što ne bi išlo u prilog da se neko može dovesti u vezu sa izvršenjem ovako monstruoznog dela.

Deponija detaljno pretražena.
Navodi da se, prilikom pretrage, izvrnuo svaki kamen, svaki paket, sve što je bilo na tom mestu.

– Deponija je detaljno pretražena. Ponovo sam pogledala poruke koje smo mi u policiji razmenjivali – od trenutka kada smo uradili preklapanje svih ovih podataka i ove verzije događaja, nakon rekonstrukcije koje smo obavili, izvođenja majke na mesto događaja… Nakon tačno 28 minuta je cela ekipa zajedno sa vatrogascima bila na terenu i pretraživala deponiju. Tu je bila Gradska čistoća. Bukvalno se izvrnuo svaki kamen, svaki paket, sve što je bilo na tom mestu. Nije pretraženo samo mesto gde je odstranjeno smeće – rekla je Otović Pjanović.

Ona je istakla da će detalji biti poznati tek nakon obdukcije.

– Kada pronađemo telo, tek nakon obdukcije ćemo moći izaći sa nekim detaljnim informacijama, ali dovoljna vam je činjenica da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru kvalifikovalo ovo delo kao teško ubistvo u saizvršilaštvu. Mislim da vam to dovoljno govori – rekla je majorka.

Ona je otkrila i kada su ubice premestile Dankino telo.

– Tačno je da su se osumnjičeni vratili 28. marta na tu istu deponiju i telo su, kako i oni sami navode, premestili odatle na neko drugo mesto. Oni prebacuju odgovornost jedan na drugog, kao što su rekli ministar Gašić i načelnik Cmolić. Videćemo šta će se dalje desiti, ali nadamo se zaista da će mala Danka naći svoj mir – zaključila je majorka.

Leave a Reply