NAJNOVIJE VESTI O UBISTVU DANKE ILIĆ Otkriveno kada su osumnjičeni premestili telo devojčice, policija pretražuje NOVU LOKACIJU, evo šta se na njoj nalazi (FOTO/VIDEO)

Posle 10 dana opsežne potrage za Dankom Ilić (2) iz Bora, u četvrtak ujutru stigla je jeziva vest da je devojčica ubijena, a sve nade da će biti pronađena živa i zdrava, zauvek su ugašene. Radnici “Vodovoda” Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, priznali su da su ubili devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju. Međutim, dva ključna su i dalje misterija – gde i kako je skriveno telo Danke i kako je ubijena.

Policija i danas nastavlja detaljnu potragu za telom ubijenog deteta, a osumnjičeni su policiji rekli kako su dva dana nakon ubistva otkopali telo i zakopali ga na drugo mesto.

Podsećamo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

Telo premestili prošlog četvrtka
Majorka policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za “Blic TV” govori o potrazi sa telom ubijene Danke Ilić i otkriva kako je tekla istraga i hapšenje ubica Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koji su priznali da su prvo udarili kolima Danku Ilić (2), a zatim njeno telo u četvrtak bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

Cmolić: Pretpostavka je da je suvozač uradio nešto gnusno
“Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gde je prebacio telo sa deponije. Poslednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim telom”, izjavio je danas načelnik UKP Ninoslav Cmolić komentarišući potragu za telom ubijene Danke Ilić.

Forenzičari pretresli džakove
Policija je zatvorila put u blizini sela Brestovac, a na licu mesta nalaze se i forenzičari koji su već obeležili određena mesta.

Pretražuju se džakovi cementa pored puta, a malo posle 15 časova stigla je još jedna marica pod rotacijom. Vozilo forenzike potom je preparkirano kako bi marica stala na to mesto, a svi kartonski džakovi koje su pretresli preneseni su u to vozilo.

Potraga u šumi kod Banjskog polja
Kako prenosi reporter “Blica”, potraga za telom nastavljena je u šumi kod banjskog polja.

Tu se nalazi šest-sedam bagera koji kopaju naniže, jer je tu bačena gomila smeća, a ispod je potok.

Sa deponije povučena mehanizacija
Sa deponije na kojoj se tragalo za telom Danke Ilić povučena je sva mehanizacija, kao i patrole policije. Tokom dana, sa gornje i donje strane, jake snage policije obezbeđivale su ovaj deo puta.

Sada na tom mestu nema ni njih ni mehanizacije. Za sada nije poznato da li je pretraga na ovom delu obustavljena, a policija se prebacila na novu lokaciju nedaleko od Banjskog polja u potrazi za telom.

Baka i deka ubijene Danke grcali u suzama
Baka i deka ubijene Danke Ilić (2) došli kod Doma kulture u centru Bora kako bi odali počast unuki.

Oni su se grlili i jecali na mestu gde se građani opraštaju od ubijene devojčice, dok je oko bio veliki broj uznemirenih meštana, koji su im izjavili saučešće.

Dankini roditelji u suzama
Roditelji ubijene Danke Ilić došli su malopre u na mesto gde građani odaju počast njihovoj ćerkici i zapalili su sveće.

Policija o lokaciji tela
U Birou MUP-a Srbije za saradnju sa medijima rekli su za “Blic” da se potraga radi na centralnoj lokaciji kod deponije na koju ih je ranije doveo jedan od uhapšenih, ali kažu da ne mogu da se oslone na njihove izjave. Pretraživaće se deponija, kao i sve lokacije koje su osumnjičeni naveli.

“U istrazi su toliko toga priznali, ali ne i lokaciju na kojoj je telo. Preciznije, rekli su više lokacija”, rekli su.

Ubice danas u tužilaštvu
Dejan Dragijević i Srđan Janković danas će biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Kukavička taktika ubice
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić poligrafski su ispitani već drugog dana od nestanka devojčice. Jedan je na poligraf odreagovao odmah, dok je drugi imao zakasnelu reakciju.

Oglasio se otac ubice
Meštani sela Zlot šokirani su postupkom svog komšije Dejana Dragijevića, koji je osumnjičen da je zajedno sa Srđanom Jankovićem usmrtio Danku. Njegov otac Rade još ne može da veruje šta ih je snašlo.

Policija kopa na dva dela deponije
Na deponiji na kojoj se traži telo Danke Ilić, policijske snage od jutros ponovo kopaju na dva dela, gornjem i donjem. Prilaz je još uvek zabranjen, a kamioni se samo smenjuju. Policija obezbeđuje oba prilaza.

Bager koji radi na iskopavanju đubreta, spusta se sve niže niz padinu dok se paralelno krči i šuma.

Kamion odvezen sa deponije
Sa gornjeg dela deponije je odvezen još jedan kamion, javlja reporter “Blica” sa lica mesta. Bageri i dalje kopaju u potrazi za telom ubijene Danke.

Četiri tajna detalja istrage
Tokom istrage nestanka, a kasnije i ubistva Danke Ilić, u javnosti se mnogo raspravljalo o navodnom curenju informacija iz policije u medije. Ipak, jučerašnje otkriće detalja svirepog ubistva ukazuje na to da je policija tokom potrage za nestalom devojčicom zapravo uspela da sakrije od curenja u javnost sve najvažnije detalje bitne za rešavanje slučaja.

Oglasila se Rumunka sa snimka
Ana S, poreklom iz Rumunije, koja se nalazi na snimku iz Beča koji je proteklog vikenda digao uzbunu jer se posumnjalo da je sa njom nestala Danka, rekla je za Krone kako je saznala da je devojčica iz Srbije ubijena i kako se oseća posle svega.

Cmolić: Danka se probudila u kolima
Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u Info jutru na Informer televiziji, izneo šokantno otkriće.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila!

U Zlotu kapije pod katancem
Zbog smrti dvogodišnje Danke Ilić (2), koja je pored Srbija potresla i region i šire, na svakom koraku vlada muk. U naselju Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za njeno ubistvo, Dejan Dragijević, pojedini meštani su se sinoć zatvorili u kuće. Tako je i jutros u ulici gde živi Dejan sa porodicom, ocem majkom i bratom.

Jedan potez osumnjičenog za ubistvo zaprepastio stručnjake
Branislava Stević, psihološkinja, analizirajući postupanje osumnjičenih za ubistvo male Danke, rekla je da je jedan potez sve šokirao.

Kako je navela, jedan osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić je, na poziv svog direktora, krenuo u potragu za devojčicom.

“Ovo je kolektivna trauma”
Nakon masovnih ubistava u Beogradu, Duboni, Malom Orašju, psihološkinja Branislava Stević je rekla da je stravično ubistvo malene Danke jedna vrsta kolektivne traume. Veliki broj pojedinaca je odreagovao.

Potresan prizor na mestu gde je ubijena Danka
U Banjskom polju ovoga jutra kao i prethodnih dana, vlada muk. Meštani koji su budni, ćutke i pognute glave prolaze kroz selo, a na mestu na mestu za koje se pretpostavlja da je udarena kolima mala Danka Ilić, stoje cveće i sveće, gde su joj meštani odali poslednju počast.

Leave a Reply