“NEMOGUĆE DA DETE OD 2 GODINE TAMO PROĐE” Rudari posle pretrage terena: Prošli smo svako ćoše, odavde preko brda, reku celu VIDEO

BOR – Miroslav Androbić sa nekoliko desetina svojih kolega s kojima se organizovao u spasilačku četu rudnika opisao je koliko je težak i nepristupačan teren na kojem su sinoć započeli potragu za malenom Dankom Ilić (2), detencetom koje je nestalo juče, nešto pre 14 sati, u borskom naselju Banjsko polje.

Miroslav Androbić, Bor, Danka Ilić, nestala, potraga, Banjsko polje, Amber alert, Pronađi me
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Naime, Miroslav i ostali borski rudari odmah su se organizovali da pomognu policiji i svim hitnim službama, a pre svega očajnoj porodici nestale devojčice da što pre pronađu svoje dete.

Svaki trenutak je važan, svaki sekund presudan ali potragu otežava izuzetno neprostupačan teren tog područja obraslog šumom.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Sinoć smo samo došli da pomognemo i vratili se jer je na terenu bila Žandarmerija. Jutros smo organizovani kao Četa za spasavanje Rudnika iz Bora. Pretražili smo jutros, u dogovoru s komandirom, Brestovačku reku iznad Brestovačke banje do skretanja za banju na mostu kod Brestice. Teren je jako nepristupačan, mi smo jako teško prelazili teren i mogu da kažem da je nemoguće da dete od dve godine tuda prolazi – rekao je Miroslav.

Miroslav Androbić, Bor, Danka Ilić, nestala, potraga, Banjsko polje, Amber alert, Pronađi me
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Nestanak male Danke uključio je srpski sistem alarmiranja i obaveštavanja “pronađi me”, po uzoru na amber alert.

Šta to u stvari znači?

Kad se alarm uključi odmah se prekida program na televiziji, radiju, a informacije o nestaloj devojčici građanima se upućuju SMS-om, a alarm se oglasio ne samo na aerodromu Nikola Tesla nego i na svim auto-putevima u Srbiji.

nestala, Danka Ilić, Bor
FOTO: MUP SRBIJE

Kurir.rs/SĐP

Leave a Reply