SRBIJANSKI REŽISER PODRŽAO SELMU BAJRAMI: Uvijek mi je prva čestitala slavu, muslimani su jako…

Srbijanski režiser spotova i fotograf Dejan Milićević je tokom gostovanja u emisiji “Novo jutro” podržao Selmu Bajrami.
 
“Dugo godina sarađujem sa Selmom i Selma je moja prijateljica. Ona nema problem s tim koje je neko vjere, nacijje. To mogu da tvrdim. Selma Bajrami je osoba koja mi je uvijek prva čestitala Svetog Nikolu, Božić i Uskrs. Dokazi za to su u mom telefonu. Inače, pripadnici muslimanske vjeroispovijesti su uvijek jako obazrivi i uvijek prvi čestitaju naše praznike. Uvijek od njih prvo stigne brdo čestitki pa tek od naših kad se sjete, kako se sjete i ako se sjete”, rekao je.

Dodao je kako ne sumnja u to da su državne odluke ispravne, ali se ne želi miješati u to. Također je naveo da je on umjetnik, a ne političar i da nas muzika treba povezivati.

“Mislim da trebamo biti kakvi smo dosad uvijek bili – prema svima široke ruke i svima davati dobrodošlicu. Nemam šta da kažem loše vezano za ovo sve. Štagod ja sada rekao, pogrešno će se protumačiti jer govorim s aspekta nekog ko je njen prijatelj i nekoga ko više od 20 godina poznaje tu osobu. Odlično znam da ona nema apsolutno nikakav problem sa Srbijom. Obožava nas, obožava ovaj grad, mene, moje saradnike i muzičke saradnike s kojima je radila – sa Brajom, sa svim živim poznatim umjetnicima koji su joj pravili pjesme. To je sve što mogu da kažem”, kazao je.

Selma je ovaj isječak iz emisije podijelila na svom Instagram profilu uz emotikon u obliku srca. Dragana Mirković se javila u komentarima i također pružila podršku bh. pjevačici.

Leave a Reply