POKUPILA BAKTERIJU NA ODMORU I GLEDALA KAKO JOJ IZJEDA TIJELO! Doktori jedva saznali o čemu je riječ i odlučili – AMPUTACIJA

Vojna veteranka Dženifer Barlov (33) iz Atlante prošla je kroz težak period tijekom kojeg je imala više od 30 operacija, uključujući amputaciju noge, nakon što se zarazila rijetkom bakterijom koja uzrokuje nekrotizirajući fasciitis, poznat i kao “bakterija koja jede meso”. Ova infekcija se brzo širi i može biti smrtonosna.

Nakon povratka s odmora na Bahamima u siječnju, Dženifer se osjećala loše i primijetila je da joj je desno koljeno natečeno, crveno i toplo na dodir te je osjećala nepodnošljivu bol. Liječnici u lokalnoj hitnoj službi pogrešno su dijagnosticirali uganuće koljena i poslali je kući s štakama i lijekovima protiv bolova. No, njeno stanje se pogoršavalo i nogu je osjećala kao da pripada “divu”. Na kraju joj je dijagnosticirana rijetka bakterijska infekcija nekrotizirajući fasciitis.

Nakon dugotrajnog liječenja koje je uključivalo 10 dana u medicinski induciranoj komi, brojne operacije i na kraju amputaciju noge, Dženifer se uspjela oporaviti. Nekrotizirajući fasciitis obično ulazi u tijelo kroz posekotine, rane na koži ili čak operativne rane. Simptomi se brzo šire i uključuju crvenilo i oticanje kože, bol, groznicu i druge tegobe.

Dženifer sumnja da je bakterija možda ušla u njen organizam tijekom odmora na Bahamima, iako točan uzrok nije još uvijek potvrđen. Ona se sada vraća normalnom životu uz podršku protetičke noge, nakon što je prebrodila ovu tešku borbu.

(Stil.kurir/ Jutarnji.hr)

Leave a Reply