Klikom na sliku zatvorite prozor.

OGLASIO SE ZAKUPAC PLAŽE IZ BARA KOJI JE OTJERAO DJEVOJKU ZBOG BURKINIJA: “Ne držim svinjsko meso da bi gosti…”

Zakupac plaže Rocky Beach u Utjehi u Baru Dragan Đurović saopćio je u ponedjeljak, 7. augusta, da je svaki gost dobrodošao u hidžabu na njegovom dijelu plaže Utjeha, ali ne i na bazenima gdje je istaknut pano da nije dozvoljeno kupanje u odjeći zbog higijenskih razloga i otpora njegovih gostiju.

On se obratio povodom video snimka koji je objavljen na društvenim mrežama na kome se vidi da tjera ljude.

“Držim lokal u Mrkojevićima već 22 godine, gdje je 100 posto muslimanska populacija, a 89 posto gostiju su mi muslimani iz dijaspore sa kojima imam izuzetan odnos. Ne držim svinjsko meso da bi gosti bili sigurni šta jedu. Odrastao sam u Baru gdje su tri vjere svetinja i svi dobro znaju moj odnos sa muslimanima. Svaki gost je dobrodošao u hidžabu na mom dijelu plaže Utjeha, ali ne i na bazenima gdje je istaknut pano da nije dozvoljeno kupanje u odjeći zbog higijenskih razloga i otpora mojih gostiju. Izdavalac ležaljki me obavijestio da neki gosti ne žele da prihvate pravila kuće. Kao dobar domaćin, sve sam pokušao da im objasnim, bezuspješno. Predstavio sam se i dozvolio im da me snimaju, ali oni su umjesto moje izjave, isjekli snimak i napravili kao da ja mrzim muslimane”, kazao je Đurović za Radio Bar.

On je dodao da je prijavio policiji čovjeka koji je postavio klip i poručio da slijedi krivična prijava.

“Nisam znao da će zloupotrijebiti snimak, ali policija će sve istražiti. Moj odnos prema tri vjere nikad se neće promijeniti dok sam živ. Zanima me čovjek, a ne vjerska pripadnost. Opraštam svima sto su bez ijednog razloga prozivali mene i moju porodicu”, poručio je Đurović, pišu Vijesti.me.

https://www.instagram.com/reel/Cvpuhw5NVdR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=75543d2a-740d-40ea-8721-341b5875201d

Leave a Reply