DEČAK KOJI JE IZVRŠIO MASAKR NA VRAČARU PREBAČEN U BOLNICU: Otac u pritvoru, a majku i sestru sklonili

Nakon što je u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru došlo do nezapamćene tragedije kada je učenik 7. razreda ubio 8 đaka i domara, a šestoro vršnjaka i nastavnicu ranio, prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca je uhapšen.

1 / 16 FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Cvetni Trg, paljenje sveća
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Kako Kurir saznaje dečak je posle pregleda na VMA, prebačen na psihijatrijsku kliniku. Razgovor sa njim biće nastavljen sutra u policiji.

Dečakova majka i njegova mlađa sestra preventivno su izmeštene iz njihovog satna.

Da podsetimo načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, rekao je da je dečak, koji je pucao u OŠ “Vladimir Ribnikar”, u izjavi u policiji rekao da je “psihopata koji treba da se smiri” i da je napadač sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

“Izjavio je da ga je u izvršenju i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi se. Od kako sam 1998. pristupio MUP, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Strbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti”, rekao je on i dodao da je motiv za zločin bilo teško saznati.

“U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, dečak je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to”, rekao je Milić.

Kurir.rs

Leave a Reply