MARKO OTVORIO OČEV GROB DA SAHRANI MAJKU, KAD JE UGLEDAO KO JE UNUTRA, ZANIJEMIO: Čovjek ne zna šta ga snašlo! Misterija ledi krv

Gotovo deceniju i po Marko Dujmović iz Dvora na Uni pokušava da otkrije ko je čovjek, pronađen u grobnici njegova oca. Kaže da ništa ne želi, sem pravde i da neće prestati da pokušava da sazna istinu.

Šta se zapravo desilo. Iz grobnice gdje je navodno sahranjen njegov otac, ekshumirano je tijelo krupnog čovjeka od 120 – 130 kilograma, zamotanog u šatorsko krilo, s debelim vunenim čarapama na nogama. Njegov otac, mršav muškarac od pedesetak kilograma, sahranjen je u kovčegu sa kožnim cipelama, a čak postoje i fotografije. Marko tvrdi da njegov otac nije nestao, već je doveden na groblje i sahranjen.

– Nikome ovo ne želim, želim samo pravdu. Ja sam napravljen budalom da ne znam gdje sam sahranio oca, gdje sam mamu, da su mjesta zamenjena. Moj otac nije nestao. Umro je u kući Jove Zastavnikovića, u kojoj sam bio, i dovezen je na groblje i sahranjen – govori besni Marko Dujmović.

Cijeli slučaj otkriven je prilikom sahrane Markove majke, koja je umrla 2008. godine. Tada su prilikom kopanja grobnice naišli na kovčeg na 90 centimetara, a prema Markovim riječima trebalo je kopati skoro metar i po.

Radnici groblja bili su zbunjeni, jer su na mjestu koje se činilo praznim naišli na sanduk.

groblje, grob

– Nailazimo na sanduk u šatorskom vojnom krilu. Čak smo sumnjali da su tu dva tijela. To je toliko bilo naduvano – kaže Goran, Markov rođak i dodaje da su odlučili da pozovu policiju i traže ekshumaciju.

Godinu dana kasnije počele su na pravoslavnom groblju u Dvoru, pa je istovremeno, na red došao i grob Markovih roditelja.

– On kad je otvorio to, ovako je rekao: ‘Uf, ovo je bio krupan, krupan čovjek. Visok 190, 200 cm, težak 120,130 kilograma.’ Pa, bože, glava i kosti od moga oca duplo veće. Bijela košulja sa puno dugmića, dolje neka kao trenerka, neka sivkasta i na nogama priglavci, oni šareni. Kod nas u Bosni smo to zvali priglavci. Moj je otac imao cipele – šokiran je bio Marko.

Kako pronađeno tijelo nije izgledalo kao njegov otac, Marko je odbio da potpiše rezultate DNK analize, međutim, institucije ostaju pri tome da je riječ o njegovom ocu. Marko na osnovu izgleda ostataka, odjeće i položaja ukopa to ne može da prihvati.

(Kurir.rs)

Leave a Reply