NOGE SU VAM LEDENE – STALNO HLADNE I NEMOGUĆE IH JE ZGRIJATI: Evo šta trebate uraditi

Mnoge osobe imaju problema s hladnim stopalima i najčešće je to bezazleno, ali medicinski stručnjaci navode da kod nekih ljudi to može ukazivati na određeni zdravstveni problem. Savjetuju da s liječnikom provjerite je li sve u redu ako su vam stopala stalno hladna, a uz to imate i neke druge simptome.

Jedan od najčešćih uzroka hladnih stopala jesu niske temperature. Kada boravite u hladnom, krvne žile na stopalima se sužavaju kako bi se spriječio gubitak tjelesne topline, a to može uzrokovati hladna stopala. Ponekad stres i anksioznost također mogu uzrokovati hladna stopala. Jedan od čestih uzroka hladnih stopala jest i slaba cirkulacija.

Anemija, dijabetes, hipotireoza i živčani poremećaji neki su od drugih uzroka hladnih stopala i stoga biste se trebali posavjetovati s liječnikom kako biste otkrili što je točno uzrok vaših hladnih stopala. Ako nemate nikakvih zdravstvenih problema, a stopala su vam i dalje hladna, evo kako možete riješiti taj problem.

Krećite se
Ponekad su hladne noge samo posljedica sjedilačkog načina života, što može ometati pravilnu cirkulaciju krvi donjih ekstremiteta, zbog čega su vam stopala onda hladna.

Sve što trebate učiniti u tom slučaju jest više se kretati. Većinu vremena provodite na nogama, a ne na kauču. Redovito vježbanje je izvrsna ideja.

Zaštitite stopala
Izlaganje nogu niskim temperaturama može rezultirati hladnim stopalima i stoga biste trebali stopala zaštititi. Nosite čarape, po mogućnosti neke deblje, čak i kad ste u zatvorenom prostoru. Nošenje čarapa učinkovit je način da spriječite gubitak prijeko potrebne tjelesne topline kroz stopala.

Koristite tople boce
Kada vam stopala postanu hladna, uzmite bocu i napunite je toplom vodom. Omotajte je u manji ručnik i spustite je na pod, a potom stopala naslonite na bocu.

Masaža
U maloj posudi za mikrovalnu pećnicu zagrijte maslinovo ulje nekoliko sekundi. Ulje nemojte previše zagrijati kako ne biste dobili opekline. Toplo maslinovo ulje umasirajte u stopala, savjetuje Healthy builderz. Kada stopala upiju dovoljno ulja, obucite pamučne čarape kako bi ste ugrijali stopala.

Leave a Reply