Klikom na sliku zatvorite prozor.

IMAMO DVA SINA OBA OŽENJENA, NI JEDAN NE ŽIVI SA NAMA…

Imamo dva sina. Oba oženjena. Ni jedan ne živi sa nama. Sa svojim porodicama žive u svojim kućama. Stariji sin i snaja ne žele decu, to im je stav (ne da ne mogu, već ne žele). Jednom sam pitao sina da li je siguran, rečeno mi je da se ne mešam i da je to njihova odluka. Nikad više nismo komentarisli ni žena ni ja. Njihov život, njihova stvar. Mlađi sin i snaja imaju 4 dece. Ni njima se ne mešamo u život.

Uskočimo oko dece ako i kad treba. U suštini svi lepo živimo. Problem je nastao zimus, kada sam vikendicu na Zlatiboru, poklonio (prepisao) snaji koja mi je rodila unučiće. Vikendica je vrlo profitabilna, u ugovoru je navedeno da ne može da se proda dok najmlađe dete ne napuni 26 god (do tad će završiti škole). Stariji sin i snaja se bune. Kažu da je to 50% njihovo. Plac smo žena i ja kupili, vikendicu smo nas dvoje podigli od temelja do krova i smatramo da je odluka kome ćemo je pokloniti samo naša i ona ostaje takva kakva jeste!

Kako nailaze hladni dani ova tema postaje aktuelnija. Naime, upozorenja ovih dana odnose se na pravilno rukovanje sa grijnim tijelima, jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kučnih aparata.

Satistički, grijalice su drugi po redu uzrok požara što nas mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj nas grije uz pomoć njih. Kada se grejalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca

Stručnjaci napominju da kada su grejalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje. Nije svaki produžni kabal sposoban da podrži različitu voltažu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.

Ukoliko ostavite bez nadzora produžni kabal i grejalicu, onda može da se desi i neka katastrofa. Pre nego što uključite vašu grejalicu sledeći put imajte na umu ovo:

-Nikada ne ostavljajte grijalicu uključenu bez nadzora.
-Nemojte da spavate dok vam grejalica radi.
-Držite grijalicu oko 1 metar udaljenu od namještaja, ćebadi, odjeće i zavjesa najmanje jedan metar.
-Umjesto da pribegavate opasnim načinima zagrijevanja kuće, posvetite malo pažnje sprječavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i spriječiće puhanje ispod vrata. Možete da koristite i foliju za pakovanje sa mjehurićima koju ćete staviti na vaše prozore.

Leave a Reply