APOTEKARKA PREŽIVJELA ISPOD RUŠEVINA RADEĆI OVO: Nevjerovatna ispovijest Turkinje zbog koje ćete ostati u čudu

Ona je rekla da je prvi sat bio veoma težak u olupini iz koje je uklonjena poslije 54 sata.

Apotekarka Gizem Ozkan (28), koja je u zemljotresu bila ispod uništene zgrade u Adijamanu, a spasilačke ekipe su je izvukle kao povrijeđenu, nalazi se na lječenju u Izmiru.

Ona je rekla da je prvi sat bio veoma težak u olupini iz koje je uklonjena poslije 54 sata, i pokušala je da se opusti pjevušeći pjesmu.

U bolnicama u gradu nastavlja se liječenje 193 povrijeđene osobe, koje su vojni avioni dovezli u Izmir iz gradova razorenih u zemljotresu. Gizem Ozkan (28), koju je zahvatio zemljotres na 4. spratu šestospratne zgrade u centru Adijamana, ispričala je dopisniku o svojim trenucima i osjećanjima pod ruševinama.

Navodeći da je njena sedmočlana porodica bila zakopana ispod betonskih šipova kada je zgrada srušena, Ozkan je navela da su svi članovi porodice spašeni iz ruševina, ali da se strašni sati koje su proveli nisu mogli zaboraviti.

Gizem Ozkan je navela da je najteži trenutak bio što “nije mogla da diše” i rekla:

“To je velika bespomoćnost. Ne možeš da dišeš, nešto je ogromno na tebi. Opkoljena sa sve četiri strane, nema gdje da se diše”, ispričala je.

Ozkan je rekla da je tokom svih tih silnih sati provedenih u olupini pjevušila pjesmu koju je voljela, da se utješi, i da je tako preživjela, piše Espreso.co.rs.

Leave a Reply