JOŠ JEDNA SMRT U OKRUŽENJU UBICA MALE DANKE! U jeku potrage za devojčicom

Srđanu Jankoviću (50) iz sela Luka kod Bora, koji se tereti da je sa Dejanom Dragijevićem (50), kolegom iz borskog JKP “Vodovod” 26. marta ubio devojčicu Danku Ilić (2) u Banjskom polju, u jeku potrage za devojčicom umrla je bivša tašta.

Podsetimo, Srđan Janković je tog 26. marta bio sa kolegom Dejanom Dragijevićem na terenskom radu u Banjskom polju, a po sopstvenom priznanju prvobitno se dogodila saobraćajna nesreća. Naime, kako su osumnjičeni ispričali inspektorima kada su udarili dete, Dejan je sa mesta suvozača izašao iz kola i ubacio dete u službeno vozilo “fijat pandu”, a kada se Danka probudila on je zadavio rukama. Telo su, kako je najpre rekao osumnjičeni, bacili na obližnju deponiju na Banjskom putu, a potom se ponašali kao da se ništa nije dogodilo.

– Srđanova bivša tašta preminula je 29. marta, a sahranjena je obavljena dva dana kasnije u jednom borskom selu odakle je rodom. Srđanova tašta je imala 73 godine, a preminula je samo dan nakon rođendana jednog od unuka – navode komšije sela Luka za Kurir i dodaju:

– Srđan i njegova bivša supruga nisu ostali u dobrim odnosima, tako da ne verujem da je bio na sahrani. A takođe, njegovog imena nema ni na umrlici koju je porodica objavila. Nije među ožalošćenom porodicom, iako su među ožalešćenima i zetovi.

Podsetimo, Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su počiinili teško ubistvo. Kako su naveli pripadnici MUP Srbije u jednom izveštavanju, Dejan i Srđan su poligrafski testirani na početku potrage za devojčicom, ali pošto su u trenutku testiranja bili pod dejstvom alkohola imali su zakasnele reakcije na pitanja na poligrafu.

– Srđan je nekoliko decenija bio u braku sa suprugom sa kojom ima sina. Dečko sam porodicom poslednjih pet godina živi u inostranstvu i koliko znam povodom ovog događaja i hapšenja oca nije dolazio u Srbiju – navode komšije sela Luka za Kurir i dodaju:

– Osumnjičeni Janković i njegova supruga rastali su se pre nekih godinu dana. On je bio kod oca u selu Luka, dok bivša partnerka živi i radi u Boru. Srđana je žena bukvalno odjednom napustila, a mi nikada nismo sumnjali da oni imaju neke probleme s obzirom da su uvek delovali kao zaljubljeni tinejdžeri i često su bili sa prijateljima u provodu. Bili smo u čudu kada su se rastali, ali su ubrzo navodno, pronašli nove partnere.

Žandarmerija pretraživala imanje Srđana Jankovića

Kako se može videti na društvenim mrežama bivšu supružnici nisu brisali svoje uspomene, objave i stare fotografije na kojima se može videti kako su često nasmejani i u društvu, ali nisu prijatelji na Fejsbuku. Provoda im nije manjkalo, jer su često objavljivali fotografije iz kafane.

U ovom slučaju postoji još jedna bizarna stvar. Naime, prema objavama na društevnim mrežama, porodica Srđanove bivše supruge delila je apel da se devojčica Danka Ilić pronađe, ni ne sluteći da će za nekoliko dana njihov bivši zet postati osumnjičeni ubica.

Naime, ovo nije jedina smrt od kada su uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević, jer je u nedelju preminuo Dejanov brat Dalibor i to u prostojima policijske uprave Bor. Podsetimo, Daliboru Dragijeviću u subotu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je sa ocem Radoslavom (73) pomogao bratu Dejanu da se 28. marta premesti telo devojčice sa deponije na za sada nepoznatu lokaciju.

Dalibor je, kako smo već pisali, inspektorima priznao da je bratu pomogao nakon zločina i naveo čak 20 lokacija na kojima je navodno, telo devojčice. Međutim, nakon detaljne pretrage utvrđeno je da telo nije na pomenutim lokacijama. Pretraga terena i dalje traje, ali za sada bezuspešno.

Srđan Janković iako je na početku sarađivao sa inspektorima i ispričao šta se dogodilo, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koji vodi istragu povodom teškog ubistva, iskoristo je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

Reporteri Kurira nakon hapšenja Srđana Jankovića posetili su selo Luke kod Bora i razgovarali sa njegovim ocem Dušanom koji je pomagao Žandarmeriji prilikom pretresa imanja.

– Kako mogu da budem, čekam vesti svakog časa, odveli su ga i ja sam sad ostao sam. Teško mi je, pomagao sam Žandarmeriji da nađu to što traže, ali nisu ništa našli i sad se samo čeka – rekao je Dušan, dok je nakon dva dana novinarima rekao “da je ljut na policiju jer su mu uništili zelenu salatu” dok su tražili tragove koji bi ih doveli do tela devojčice Danke Ilić.

Leave a Reply