Ubice slagale Dankinog oca da je nisu videle, a devojčicu vozili u gepeku (VIDEO)

Danka Ilić (2) je ubijena, za ubistvo su osumnjičena dva radnika JKP “Vodovod” Bor. Njih dvojica su priznali zločin. Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru.Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

On je rekao da su uhapšena dvojica muškaraca, koji su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu i nakon toga bacili na deponiju.

– Obojica su priznala zločin, i detaljno opisala događaj – rekao je Gašić.

Kako je rekao, majka je sa decom došla u 13:10, deca su se igrala u dvorištu gde ih je ona fotografijsala. U 13:22, shvatila je da Danke nema. U 13:41 je pozvala muža.

– Mi smo od izlaska iz stana Ivane Ilić pratili forenzički njeno kretanje sve do Banjskog polja. Proveravali smo kada je nastala fotografija, koliko je dete bilo van vidokruga majke. Sistem “Pronađi me” je više puta objašnjen kao i zbog čega nije odmah stigla notifikacija – rekao je Gašić.

Kako je rekao, “u tom periodu, od 13.45. do 15.52. Danka je izašla iz dvorišta i kretila se asfaltom, što potvrđuju dva očevica”.

– Majka je oko 13.50, tražeći dete, videla beli auto i muško lice koje stoje pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu Fiat Panda, u kom su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Bansko Polje, gde su trebali da provere šahtu u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20 – naveo je.

Kako kaže, “kretanje vozila je zabeleženo na kameri ulice Radomira Putnika i ispostavljeno je da se sporedne ulice kretalo u 13.35, a kasnije je zabeleženo da se kod kapije kuće zaustavilo u 13.50, što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke”.

– Vozilo u kome su bili S.J. i D.D. je ispred kapije bilo dva i po minuta, i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Da bi potom, kada su krenuli, devojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mesta za zaustavljanje, automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, prebacio zadnji deo vozila preko alata. Tokom vožnje dogovorili su se da telo ne treba negde baciti – rekao je Gašić.

Leave a Reply