Sva MISTERIJA stala u 59 minuta: Otkrivaju se detalji, šta se sve dešavalo od trenutka nestanka Danke

Danas se navršava tačno nedjelju dana od kako je nestala Danka Ilić (2) kćerkica Miloša i Ivane Ilić.

Mnogo redaka je ispisano o ovom misterioznom događaju, ali i dalje možda najmanje znamo o samim kobnim minutima prošlog utorka u rano popodne u Banjskom polju kod Bora.

Kako se djevojčici izgubio trag? Šta se zaista dogodilo u kobnih 59 minuta nestanka od 13 sati do 13.59, kada je na teren stigla prva patrola policije?

Zašto su ovi momenti uopšte bitni u istrazi nestanka Danke Ilić? To je u nedjelju uveče na TV Pink objasnila Bojana Otović Pjanović, majorka policije.

– Mi (policija) smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na mjesto događaja, što je logično, a logično je i da su oni više puta saslušavani. Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dijete sa određene površine napusti krug prostora – rekla je majorka Otović Pjanović.

Ne znamo sa apsolutnom preciznošću da li se radi o 59 minuta. Tu je u prvim danima bilo mnogo zbrke i kontroverznih informacija iz više međusobno nepovezanih izvora.

Prvi medijski izveštaji u utorak popodne navode da je “Danka nestala oko 13 sati”. To vrijeme piše i u “amber alert” objavi na sajtu “Pronađi me” MUP-a Srbije. S druge strane, u “amber alert” SMS poruci koja je kasnije te večeri stigla na mobilne telefone svih građana Srbije, kao vrijeme nestanka se navodi 13.45.

Može se zaključiti da je neslaganje nastalo najverovatnije zato što su prvi medijski izveštaji javili da je “Danka nestala oko 13 sati”, dok je prvi poziv policiji u Boru zbog nestanka djevojčice stigao u 13.45 – što je za policiju zvanično vreme prijave nestanka koje se pominje u SMS “amber alert” poruci.

Tu nam od pomoći može biti ekskluzivna izjava Dankinog ujaka Stefana Dragomirovića za Blic, data u nedjelju popodne. Dragomirović tvrdi da je njegova sestra Ivana posljednju sliku svoje djece u Banjskom polju snimila u tačno 13.20 sati, što bi značilo da je Danka nestala nešto kasnije, oko 13.25 – 13.30.

Bojana Otović Pjanović, majorka policije, izjavila je u nedjelju uveče na TV Pink da je prva policijska patrola stigla u Banjsko polje “u 14 časova, malo ranije, možda minut do dva, minut nakon dolaska oca koji nije bio prisutan na mjestu”.

Leave a Reply