“TEREN SE PREKOPAVA BAGERIMA, NA IMANJU PRONAĐENA RUPA, VATROGASCI SE SPUŠTAJU”: Nova saznanja iz Banjskog polja

Gde je dvogodišnja Danka Ilić? Ovo se svi kolektivno pitamo od utorka kada se devojčici izgubio svaki trag, a njena majka je u 13.45 prijavila nestanak.

Alarmirana je čitava javnost, prvi put se aktivirao sistem “Pronađi me”, više stotina policajaca je stiglo u Banjsko polje, desetine novinara izveštavaju, ali i nakon više od 50 sati danonoćne potrage deteta nema.

Za to vreme su ispitani i poznanici i komšije, ali i roditelji. Otac je bio na poligrafu, majka je odbila poligraf jer je trudna, a njen telefon je odnet na veštačenje. Slučaj je zastrašujuć, a kako vreme odmiče i kako stižu različite informacije, postaje sve misteriozniji.

Gosti “Usijanja” koji su detaljno analizirali ovu temu bili su Slavica Radovanović, pukovnica MUP u penziji i narodna poslanica Narodnog pokreta Srbije Rajko Nedić, glavni urednik Kurira dr Ana Budak, advokat.

Nedić je izneo informacije vezane za rupe blizu kuće, kao i to da su se ekipe vatrogasaca uputile u te kanali ne bi li pronašli trag od nestale Danke:

– Čuli smo i videli da su prošla vatrogasna i nova policijska vozila pod rotacijo. U suštini, ceo taj teren se prekopava sa bagerima. Naime, pronađena je rupa na imanju, to su neki kanali koji su dugački oko 10 kilometara i koji su povezani sa lokalnim rudnikom. Kada je otkrivena jedna od tih rupa, pristigli su vatrogasci koji se tamo spuštaju. Dakle, tuda se voda dovodi ili odvodi do tog rudnika, tu je čitav splet podzemnih tunela. Ima više takvih šahtova koji imaju pad i idu ispod zemlje. Zato su došle nove jedinice i ekipe vatrogasaca koje će pokušati da se uz pomoć kamera i reflektora spuste dole i vide da devojčica možda nije upala tu. Tu je bila kao šuma, dosta šuta i otpada i kada su to bageri razgrnuli, otkriven je taj tunel. Došli su do zaključka da je tu jedan od tih spusta za kanal dugačak 10 kilometara.

Leave a Reply