Klikom na sliku zatvorite prozor.

OVO MI IZGLEDA KAO JEDINA ŠANSA ZA MALU DANKU” Igor Jurić za Kurir o detaljima nestanka devojčice, pa spomenuo i roditelje!

Peti dan, prepliću se strepnja i nada. Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora još nije pronađena, a danas helikopteri MUP-a nadleći rejon gde je devojčica poslednji put viđena.

Igor Jurić, iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, uključio se u emisiju Puls Srbije gde je preneo svoje utiske o dosadašnjoj istrazi.

– Kakav će ishod biti? To je sada zaista teško prognozirati. Ja sam u nekoliko navrata rekao da mi moramo kao nacija biti spremni na najgore vesti. Jednostavno, objektivna situacija na to mora da nas sprema, bez obzira što svi mi građani želimo da vesti budu lepe i da nam se ovo dete vrati, da zajedno sve ovo proslavimo. Ali zaista protok vremena je jako dugačak – rekao je Jurić i dodao:

– Ne može se nijedna opcija izbeći. Prve večeri kada je prijavljen nestanak, ta noć bila je vrlo surova, hladna, padala je kiša, vremenski uslovi su bili jako loši. Ostaje mi nada da će se sada neko javiti, da traži otkup eventualno i da to može da bude ta jedina šansa. Eventualno da je negde dete skriveno, ali da je pod nadzorom neke odrasle osobe.

OVO MI IZGLEDA KAO JEDINA ŠANSA ZA MALU DANKU! Igor Jurić za Kurir o jezivim detaljima nestanka: POMENUO PRVE OSUMNJIČENE
Dotakao se i sumnje da postoji potencijalna umešanost roditelja.

– Kada se desi nestanak deteta onda su prvi osumnjičeni oni koji su najbliži detetu i to je u svakom nestanku deteta gotovo identična situacija. Dok se ta sumnja ne razbije, istragom, argumentima, dokazima, sumnja će i dalje postojati. Ja sad ne mogu da govorim o tome jer ne znam koliko je MUP stigao sa istragom.

Potom se osvrnuo na zamerke građana što nisu dobili odmah SMS da je devojčica nestala. Jurić je istakao da je to tehnički problem na koji nije moglo da se utiče, ali da se radi na rešenju.

IZVOR KURIR

Leave a Reply