Srbija vapi za malom Dankom! Ovo su sve informacije o nestanku koji potresa čitav region

Treći je dan potrage za malom Dankom, dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Devojčica je smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm, saopštio je MUP.

U potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP i po prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”. Informacija da je  nestala objavljena je na auto-putevima, sajtu MUP-a, na aerodromu “Nikola Tesla”, železničkim i autobuskim stanicama…

U vrlo kratkom roku je nekoliko stotina službenika MUP-a bilo je na teritoriji gde je prijavljen nestanak Danke. U potragu su se uključili vatrogasci, mnogobrojni dobrovoljci iz cele Srbije, spasioci Gorske službe spasavanja, lovci.

Šta znamo do sada? Prvi dan potrage, utorak 26.3.

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora, nestala je oko 13.45 sati dok se sa majkom i godinu dana starijim bratom igrala ispred objekta u mestu Banjsko polje.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila – rekla je Dankina majka Ivana i dodala:

– Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo.

 

MUP je aktivirao sistem potrage “Pronađi me” po uzoru na Amber Alert.

U potragu za nestalom devojčicom uključilo se više od 300 ljudi – policija, gorska služba spasavanja, vatrogasci spasioci, radnici komunalnih preduzeća, civili… Podignuti su dronovi sa termovizijskim kamerama. Uključeni su i pripadnici Žandarmerije, a korišćeni su kvadovi, psi tragači i helikopteri.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u međuvremenu se oglasio.

– Uključio se veliki broj sugrađana, tu su dronovi i spasilačke jedinice, a čekaju se i specijalni psi za potragu. Teren je težak, postoje mnogo šuma i tu je i potok. Majka se okrenula na sekund, a onda je dete nestalo i službe će da rade svoj posao. Prve komšije su videle poslednji put dete – istakao je Milikić.

U Banjsko polje je prvog dana potrage stigao i Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Potraga za dvogodišnjom devojčicom odvijala se i tokom cene noći.

Leave a Reply