Evo zašto je obustavljena terenska potraga za nestalom Dankom

– Dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno – kaže za “Blic” dobro upućen izvor.

Zašto je obustavljena pretraga terena?
U najnovijem policijskom saopštenju piše da su pripadnici MUP nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačkoj Banji obustavili dalju pretragu “s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”.

Pa gde je onda nestala Danka?
Iz policijskog saopštenja se može zaključiti da policija ne veruje da se nestala Danka nalazi u temeljno pretraženom rejonu do čijih je krajnjih granica devojčica stara 22 meseca objektivno mogla da stigne ako se kretala bez ičije pomoći.

Ta činjenica upućuje na druge pravce u istrazi.

Na primer:

– da je neko oteo Danku Ilić i odveo je iz kasnije pretraženog rejona,

– da nestala Danka Ilić kobnog utorka nikad nije ni bila u rejonu Banjskog polja,

– da se nestanak Danke Ilić nije ni odigrao na način na koji je prvobitno prijavljen.

Kako će policija nastaviti istragu i potragu za nestalom Dankom?
“Blic” saznaje da policija sada proverava privatne živote i kontakte svih članova porodice. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku deteta – vreme kobnog događaja, kuda su se kretale pre nestanka, gde se majka kretala posle nastanka…

Treba istaći da činjenica da policija ispituje poteze svih članova porodice, pa i majke i oca koji je bio na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo šta krivi.

– Ova potraga je trajala od juče, a kada rezultata nema onda mora da se proširuje istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora da bude sumnja u roditelje ili nekog od članova porodice da su nešto uradili detetu, već se jednostavno tome pribeglo jer dete nije nađeno u terenskoj pretrazi – kaže za “Blic” detektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije.

Leave a Reply