Hrvate su uznemirile poruke o trovanju gaziranim pićima

Hrvate su uznemirile poruke o trovanju gaziranim pićima. Za sada nema službenih informacija o ovoj situaciji. S prozvanim proizvođačem RTL je pokušao provjeriti ove navode, a njihov odgovor će objaviti kada stigne. Također smo poslali upite riječkom KBC-u te policiji

Društvenim mrežama su se počele širiti uznemirujuće poruke o navodnom trovanju kiselinom nakon konzumiranja određene vrste pića jednog poznatog proizvođača. Korisnici društvenih mreža govore da iz bolnica javljaju kako je nekim pacijentima spaljen jednjak i želudac “do nepopravljivih stanja”.

Iz MUP-a su za RTL potvrdili da provjeravaju ima li prijava oko ovog slučaja. “Treba nam vremena da provjerimo sve policijske uprave”, istkanuli su.

Na upit RTL-a iz KBC-a Rijeka su odgovorili da su zaprimili jednu osobu za koju sumnjaju da ima kemijsku ozljedu jednjaka, ali da je stabilno.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, ističu za Danas.hr.

“Nemoj piti ništa od one mineralne. Jer u KBC-u javljaju da imaju trovanje kiselinom i spaljen jednjak i želudac kod ljudi do nepopravljivih stanja”, stoji u jednoj poruci koji su nam poslali čitatelji.

“Ili ne je neka greška u proizvodnji pa je stiglo u Rijeku slučajno ili netko truje s kiselinom. Prvo su u KBC-u mislili da je slučajno, sad već ima puno ljudi. Javi kome znaš da bi mogao piti”, nastavlja se u poruci.

Ovakvih poruka ima više, a u jednoj prepisci stoje i navodne fotografije teških opeklina.

“Ekipa, nije za***ancija, ali izbjegavajte (naziv proizvođača) i njezine proizvode obavezno u idućem razdoblju. Imali smo tri slučaja teških opeklina jednjaka i želuca unazad dva mjeseca”, započinje prepiska.

Ispod fotografija osoba piše kako je to jučer “radio malome od 19 godina” nakon što je popio gore spomenutu mineralnu vodu. “Doslovno nekroza”, dodaje se.

U prepisci koji smo dobili, osoba prenosi poruku koju je navodno poslao zaposlenik hrvatske franšize tog proizvođača. Piše se da bi danas trebala imati sastanak s generalnim direktorom kompanije.

“U utorak izlazimo s ovim u javnost zbog javno moralne dužnosti i dok se ne riješi situacija, sav asortiman je blokiran do daljnjega”, navodi se.

Osoba piše da su “cijevi isprali kiselinom, a nakon tog ispiranja nisu dobro proprali te iste cijevi i završilo je u bocama”.

Ne zna se je li ta kiselina “završila u tri bočice” ili “nekoliko šlepera boca” što se tek treba utvrditi.

Osoba iz prepiske savjetuje da asortiman koji na barkodu počinje s brojevima 385 korisnici izbjegavaju te navodi da je ovo hrvatski problem, a ne internacionalni.

S prozvanim proizvođačem RTL je pokušao provjeriti ove navode, a njihov odgovor će objaviti kada stigne. Također su poslali upite riječkom KBC-u te tamošnjoj policiji te ćemo njihove službene odgovore objaviti čim ih dobijemo.

Ove poruke počele su se širiti mjesec dana nakon što je javnost saznala za slučaj Stanka Lakovića iz Pule koji je popio gutljaj mineralne vode u jednom riječkom restoranu i skoro umro.

“Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorila! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van”, ispričao je pred kamerama RTL-a Danas.

Djelatnici su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvela. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, liječnici su dali dijagnozu što je popio. Riječki liječnik mu je rekao da je u pitanju bilo neko korozivno sredstvo odnosno neka kiselina. “Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu”, ispričao nam je.

Ne zna kako je kemikalija završila u bočici pa na njihovu stolu.

Kaže, kada ga je odvozila Hitna ispred restorana, supruga se vratila unutra. “Nisu joj htjeli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati što je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne nemaju šta izlazit”, rekao je Puljanin Stanko, piše Danas.hr.

Leave a Reply