ZA VIKEND VRHUNAC LEDENOG TALASA: Pogledajte koje se temperature očekuju

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, ponegdje u višim područjima i sa slabim snijegom, a u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac -8, Bihać -7, Bugojno, Drvar i Prijedor -5, Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Stolac i Tuzla -4, Banja Luka, Gradačac, Livno, Široki Brijeg i Zenica -3, Bijeljina -2, Trebinje 3, Neum 4, Mostar 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, lokalno može padati veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 0, na jugu od 5 do 9 stupnjeva

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno i sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stupnja.

Sutra veoma slab snijeg lokalno može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu do 8 stupnjeva.

U nedjelju postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povečanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva.

Prvog dana nove radne sedmice u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

Leave a Reply