Karleuša javno postavila 1 pitanje Breni, Čoli, Merlinu: “DRAGE MOJE KOLEGE, …”

“Takva pojava u muzičkom biznisu na planeti ne postoji”, poručila je Jelena
Jelena Karleuša

Jelena Karleuša osvrnula se na svoje kolege koji redovno na koncertima pjevaju tuđe pjesme. Pod tim nije mislila na tezge po klubovima, gdje svi pjevači stalno pjevaju mahom tuđe hitove, već na velike koncerte.

Ona je javno postavila pitanje najvećim domaćim zvijezdama, da li smatraju da je to u redu i da li bi tim povodom trebalo da se uvede i neki zakon.

Njeno oglašavanje prenosimo u cjelosti.

“Drage moje kolege, Draga Mirković, Aca Lukas, Lepa Brena, Jelena Rozga, Stoja, Indira Radić, Severina, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Saša Matić, Zorica Brunclik, Vesna Zmijanac, i svi vi sa velikim karijerama (mnogi nisu tagovani, a mnogi ni živi da ovo pročitaju poput Šabana, Tome, Džeja, Sinana, Olivera, Tošeta), u koje ste uložili krv, znoj, godine, novac, trud, rad, talenat, interesuje me vaše mišljenje. Da li smatrate da pevači tezgaroši treba da pevaju vaše (naše) pesme (jer svoje nema, ili premalo za koncert) trebalo bi da se naziva muzičkom zvezdom ili ne?

Znači, precizno pitam za koncerte, ne tezge. Da li na svojim velikim koncertima pevate svoje ili tuđe pesme? Da li smatrate nepravdom što neki koriste vaš rad i na vašim pesmama profitira ili ste u redu sa tim? Da li ste za uvođenje nekog zakona ili ne? Interesuje me vaše mišljenje. Evo izneću svoj stav.

Takva pojava u muzičkom biznisu na planeti ne postoji, jer bi onda Lejdi Gaga presnimila i pevala sve Madonine hitove. Zašto bi se cimala? Takav paradoks postoji samo na Balkanu. Ispada da hitovi, trajanje, ulaganje, borba i rad danas nisu potrebni ni bitni za uspeh i status. Svako može da skrnavi tuđ rad i koristi se. Zamislite kad bi se to radilo u bilo kojoj drugoj grani umetnosti? Pojam brenda, imena i orginalnosti ne bi postojao. Pitala sam nedavno za nekog pevača koji pravi niz krcatih koncerata – koju pesmu peva, jer nisam znala. Rekli su mi da “on nema svoje pesme”. Narod dolazi u kafanu na ‘mega mix’. Na to više ništa nisam rekla. Zanemela sam.”

(Telegraf.rs)

Leave a Reply