“Otac je celog života bio arogantan…”

Otac je celog života bio arogantan, ljut, mrzovoljan… Kada on priča, ili gleda vijesti ne bi smio glas da se čuje, dreka, galama, svađe cijelog života. Majka nas vaspitala, odgojila… Donosio je dosta novca kući ali nikad nije pokazivao empatiju prema ukućanima.

Glumio pred svojima da je alfa. Sve dok se nismo preselili u inostranstvo… Nisam mogao da vjerujem kada sam ga vidio… da usisava, sprema ručak, čisti, tepa nam, razgovara sa nama svakodnevno. Od toga ima 5 godina, sa majkom se nije posvađao gorko nijednom. 50 mu je godina, ljudi se mijenjaju.”

(Izvor: ispovesti.com)

Bonus:

“Imao sam jednog druga…”

“Imao sam jednog druga ma mogu vam reći bio mi je kao rođeni brat toliko drag da bi svašta uradio za njega, ali isto tako i on za mene je činio hvala mu na tome. Posljednjih 4-5 mjeseci nekako su odnosi zahladili nismo se vidjeli ima 2 mjeseca, niti me je ikako pitao kako sam. Uvijek smo se kroz neku šalu dotakli teme da bi on meni bio kum što mi je baš bilo drago čuti, ali i ja njemu ako se prvi oženi.

Međutim saznao sam baš prije neki dan… da je svadba idući mjesec naravno nisam dobio ni pozivnicu. No da ne dužim već godinama unazad smišljao sam šta da mu poklonim za kumstvo ispečena je jedna domaać rakija zapakovana u posebnu bocu. Pritom i poklon sam sve ove mjesece tražio i našao pa kad bude bilo spremno da se to preda ja bi ga dao njemu. Pošto nisam dobio pozivnicu poklon ću poslati preko dostavljača pošiljki bez da zna ko mu je to poslao.”

(Izvor: Ispovesti.com)

Leave a Reply