SALVETA RODILA DIJETE U 52. GODINI, PARTNER JE OSTAVIO, OSTALA JE SAMA: Evo ko je ON, dosta je MLAĐI OD NJE

Ljiljana Jakšić, koju šira publika zna kao Salvetu zbog njene uloge u “Kursadžijama”, jedno je od omiljenih lica na domaćoj javnoj sceni. Poznata po širokom osmijehu i velikoj snazi, Ljiljani se u šestoj deceniji desila značajna promjena – ostala je u drugom stanju sa 52 godine.

Lepe vijesti presjekle su ružne – njen partner odlučio je da je ostavi kada mu je saopšteno da nosi njihovo dijete. Ali to nije spriječilo Ljiljanu da bude najsretnija žena na svijetu jer joj se konačno ostvarila želja – da postane majka.

– Partner je odustao onog trenutka kada je shvatio da se moj san ostvario. Od tada je svako pošao svojim putem. Na roditeljstvo ne treba nikoga prisiljavati, ne optužujem ga, ali ga ne razumijem – rekla je svojevremeno glumica o ocu njenog djeteta koji je, kako se u međuvremenu saznalo, dosta mlađi od nje.

Ljiljana je donijela Dariju na svijet, i kćerka joj je postala novi izvor snage i inspiracije. Uprkos tome što je u delikatnom stanju partner ostavio i njen život se za tren oka promijenio otkako je saznala da je u drugom stanju, Ljiljana je bila presretna što je iznijela trudnoću i na svijet donijela preslatku djevojčicu.

– To je bila toliko jaka sreća i radost, da sam u tom trenutku znala da će čitava trudnoća dobro proći, da ću ja za nekoliko mjeseci držati svoje dijete u naručju. Mnogim ženama se nažalost dešavaju razne stvari u trudnoći, ja sam radila do osmog mjeseca trudnoće, nisam uzimala ni trudničko bolovanje. Počela sam da radim mjesec dana poslije porođaja, bilo je samo pitanje da li ću moći da uđem u skadarlijski kostim. Sve ostalo je bilo manje važno, pa i to sa partnerom – ispričala je svojevremeno za “Blic” ova hrabra samohrana majka.

Glumica se potrudila da Dariji apsolutno ništa ne fali, tako da nikada nije osjetila da joj je potrebna očinska figura u životu. Kako vrijeme prolazi, izrasta u prelijepu i pametnu djevojčicu, a Ljiljana o bivšem partneru ne govori, niti komentariše njegovu ne tako vitešku odluku.

– Ja nisam ta koja vrši procjenu njegovog opravdanja, ja čak ne želim da se bavim njegovim opravdanjem. To je njegova odluka, njegovo je pravo da odluči da li nešto hoće ili neće da uradi i to je i njegov problem. To je naravno jedna od stvari koja može da zaboli u životu, svi mi imamo te situacije u životu, sa tim se čovjek mora izboriti, prihvatiti, nastaviti dalje. Najvažnije je prihvatanje – ispričala je ona prije nekoliko godina Ljiljana Jakšić.

Leave a Reply