Klikom na sliku zatvorite prozor.

JEZIVE SLIČNOSTI IZMEĐU KOSTE I NERMINA! : Kao u serijama i imali spisak od 15 žrtava! —

Dvije jezive podudarnosti vezuju zločine u Gradačcu i na Vračaru, otkriva Republika.

Reporteri ovog srbijanskog portala koji su bili na licu mjesta i prošli putem koji je išao monstrum Nermin Sulejmanović, saznali su da je on baš kao i maloljetni Kosta Kecmanović iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, imao spisak za , a oba ova masovna zločina odvijala su se kao u američkim serijama.

Kako se sumnja, Kosta Kecmanović je motivaciju za zločin u “Ribnikaru dobio iz američke serije “American Horror Story” (Američka horor priča). Naime, u ovoj seriji u jednoj od epizoda, lik Tate Langdon koji je srednjoškolac, izvršio je sličan zlocin tako što je ubijo 15 učenika u školi. Na drugoj strani Nermin Sulejmanović je svoje zločine prenosio uživo na društvenoj mreži, što su mnogi kasnije povezali sa čuvenom serijom “Black mirror” (Crno ogledalo).

Ipak, mnogo jeziviji su spiskovi od 15 osoba, koje su obojica željeli da ubiju.

– Sve ljude koje je ubio, ubio je iz osvete. Imao je nešto protiv njih. Koliko ja znam on je na svom spisku imao 15 ljudi koji su mu se nešto zamjerili – kaže jedan Gradačanin koji je poznavao Sulejmanovića.

507884-nermin-sulejmanovic-ubica-1-f

Baš toliki broj ljudi, odnosno djece na svom spisku koji je pronašla srpska policija, imao je i Kecmanović.

Dokaz da Sulejmanović nije imao namjeru da stane sa ubistvima je i taj da je u lajv prenosu rekao:

– Nastaviću .

Vjerovatno bi mu to i pošlo za rukom da ga hrabri prodavac opreme za lov i ribolov iz Gradačca Hasan Jašarević nije prevario i umjesto prave municije mu je dao ćorke.

– Sjedim ja na fotelji i razmišljam gdje ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu tockova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi: “Svu municiju devet milimetara mi daj”. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam, daću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i ode napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu, krvava ostala – ispričao je Jašarević.

Inače, kako je Republika u Gradačcu saznala, Sulejmanović je svoju suprugu Nizamu Hećimović jer ga je prijavila policiji zbog nasilja, turske državljane, oca i sina Džengiza i Denisa Ondera jer su spriječili vezu njihove kćerke, odnosno sestre Deženane sa njim, a i njenu majku je teško ranio. Upucao je i Nizaminog brata od tetke Nedima Pamukovića, kao i policajca Huseina Kotorića koji je ranjen u šaku.

Leave a Reply