VIC DANA: Prijatelj građevinar

Nakon ginekološkog pregleda doktor se obraća pacijentici:

– E, pa može se reci da je gospodin gradjevinar postavio kamen temeljac.

Dino Merlin u intervjuu za Kurir dao je dugoočekivani odgovor u vezi sa pjesmom “Beograd” čiji je on autor, a koju pjeva Svetlana Ceca Ražnatović.

Dino je otkrio da on nije trebalo da snimi pomenutu pjesmu, već da je ovaj veliki hit napisan za Cecu Veličković na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića.

Napisali ste nezvaničnu himnu ovom gradu. Da li ste i dalje pri stavu da nećete pjevati “Beograd” na svojim koncertima?

– Sretna je okolnost da sam napisao dovoljno pjesama koje moja publika voli. Ali, kako vrijeme prolazi, a pjesama je sve više, sve mi je teže sastaviti set listu za koncert kako bih zadovoljio i sebe i njih. “Beograd” mi je draga pjesma, ali gotovo nikad ne izvodim pjesme koje sam napisao za druge. Međutim, nikad ne reci nikad. Dali ste mi dobru ideju, razmislit ću o tome.

Hoćete li nam otkriti poslije 32 godine da li je istina da je trebalo vi da snimite “Beograd”, pa ste se predomislili i pjesmu dali Ceci Ražnatović?

– Nažalost, ni to nije istina. Pjesma “Beograd” je napisana za Cecu Veličković u Švicarskoj, u St. Galenu, jedne noći početkom ‘91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pjesme, među kojima je i pjesma “Beograd”.

Dino Merlin

Kurir.rs

Leave a Reply