Klikom na sliku zatvorite prozor.

PSIHO TEST – IZABERITE JEDNU FIGURU I SAZNAJTE ŠTO VAM PODSVIJEST GOVORI: Analiza vašeg uma i onoga što ste sakrili u srcu

Da biste krenuli na ovo putovanje samootkrivanja, odvojite trenutak i pogledajte sljedećih 6 geometrijskih oblika. Pažljivo ih promatrajte i izaberite onu koja vam se najviše sviđa, piše Atma.hr.

Ljudski um je složeno područje, koje često sadrži skrivene misli, emocije i želje koje oblikuju naše ponašanje i odluke. Psihogeometrija, fascinantan koncept, istražuje odnos između geometrijskih oblika i podsvjesnog uma. Izborom figure u psihogeometrijskom testu, možemo dobiti ključ za razotkrivanje naših najdubljih misli, osjećanja i težnji.

Psihogeometrija je psihološki alat koji koristi moć geometrijskih oblika za analizu ljudske psihe. Vjeruje se da svaka geometrijska figura, sa svojim jedinstvenim oblikom i atributima, odražava različite aspekte naše ličnosti i emocija.

Da biste krenuli na ovo putovanje samootkrivanja, odvojite trenutak i pogledajte sljedećih 6 geometrijskih oblika. Pažljivo ih promatrajte i izaberite onu koja vam se najviše sviđa.

capture

Figura 1

Razmislite o svojim sljedećim koracima. Situacija u kojoj se nalazite zahtijeva akciju s vaše strane. Možda se zbog negativnog iskustva povlačite u sebe, plašeći se da kažete što mislite. Ali vjerujte da će sve biti dobro i u skladu s vašom dušom.

Sljedeći korak bi vas trebao dovesti do rješenja pitanja o kojem ste dugo razmišljali, kao da ste na raskršću, trebate izabrati put kuda ćete ići. S druge strane, nemojte se osjećati kao da ste gubili vrijeme tako što ste se “zaglavili” na ovom raskršću.

Ovo vrijeme je bilo dragocjeno. Stekli ste važno iskustvo. Vrijeme je da slušate svoje srce, usprkos vašim strahovima i sumnjama.

Što vam intuicija govori u ovom trenutku? Možda ćete u početku sumnjati, odvojiti vrijeme, razmisliti nekoliko dana i donijeti pravu odluku. Međutim, postajat ćete sve sigurniji kako budete potpuno svjesni svoje odluke i sve sumnje će nestati.

Figura 2

Čini se kao da je vaš svijet nedavno stao. Situacija s kojom se suočavate izaziva veliki stres. Stoga vam vaša podsvijest daje nagovještaj i predlaže da nađete vremena za opuštanje.

Priuštite sebi pažnju i nježnost, potrebna vam je. Ako vas netko zamoli za uslugu u narednim danima, a niste spremni, nemojte se plašiti reći ne. Vaša vrijednost se od ovoga neće smanjiti, već će se podići na višu razinu zbog činjenice da sami izabirete u ovoj situaciji.

Ovo pokazuje da cijenite sebe i svoju energiju, tako da će i oni oko vas to cijeniti. Ne plašite se delegiranja odgovornosti na druge i vjerujte im. Oni to zaista mogu.

Figura 3

Odavno ste dostigli osobnost o kojoj ste sanjali. Samo vaša samokritičnost i sumnje pokazuju vam iskrivljenu stvarnost. Iza svega stoji izvjesna nesklonost sebi.

Zapitajte se koju stranu sebe ne možete zauzeti? Što vam se ne sviđa kod sebe? Napišite svoj odgovor na komadu papira.

Također, sada zapišite svoje pozitivne kvalitete i osobine. Osvijestite što imate dobro u sebi što možete iskoristiti.

Figura 4

Život ima divnu sposobnost da nas iznenadi, pružajući nova iskustva nevjerojatnom brzinom kada ih najmanje očekujemo. Usred vrtloga promjena čeka vas ugodno iznenađenje, a s njim i nalet energije koji će vas obnoviti.

Prigrlite ove promjene s entuzijazmom jer one imaju potencijal da transformiraju vaš život na načine koje nikada niste zamislili. Prirodno je osjećati strah od budućnosti, ali budite sigurni da je strah pogrešno postavljen.

Predstojeće putovanje je puno mogućnosti i možete naći opcije koje su vam potrebne da se elegantno krećete kroz ove promjene. Zato, odvojite trenutak da uživate u sadašnjosti, da njegujete iznenađenja koja vam život sprema. Ostavite brige po strani.

Figura 5

U dnu vašeg srca leži neodoljivi šarm, san ili cilj koji vas mami nepokolebljivom snagom. Međutim, senke straha ostaju, izazivajući sumnje i nesigurnosti koje vas sprečavaju da napravite taj hrabar skok. To može biti želja za promenom, strastvena želja za nečim značajnim ili želja da se povežete sa nekim posebnim. Šta god da je, znajte da ako vaše srce šapuće svoju želju, spremni ste za transformaciju koju obećava.

Prirodno je biti zabrinut, verovati da vam nedostaje snage, resursa ili znanja da krenete na ovo putovanje. Ali istina je da je sama želja pokretačka snaga koja podstiče vašu volju. Svako očekivanje, svaki izgovor i svako kašnjenje koje imate samo je manifestacija straha koji pokušava da uguši vaš rast.

Oslobodite se ovih strahova, iskočite iz njihovih okvira. Prigrlite nepoznato, jer tu se zaista krije magija života. Tajming nikada neće biti savršen i uslovi nikada neće ispasti baš onako kako želite. Čekanje na ovaj neuhvatljivi trenutak samo će vas zarobiti strahom od budućnosti. Umesto toga, počnite odmah!

Figura 6

Možda su vas u poslednje vreme savladali tuga i nesigurnost. Da biste otvorili nova vrata morate zatvoriti stara. Čak i drastične promene i pad su značajan deo naših života. Provedite naredne dane u miru i tišini. Uskoro ćete videti da će sve biti rešeno na veoma pozitivan način. Priznajete sebi da je ova situacija bila od velike koristi za lični rast i sreću! Smenjivanje perioda tuge i kratkih doživljaja sreće uči na na koji način život funkcioniše. Posle oluje sledi duga i sunčani dani… Ne gubita nadu nikada!

(Sensa)

Leave a Reply