OVO Ostrvo U Grčkoj Vam PLAĆA Da Se Preselite Tamo: Daju KUĆU, ZEMLJU I 500 EURA MJESEČNO – A Izgleda Kao Raj Na Zemlji

Život u Grčkoj ima ogromne prednosti. Međutim, mnogi ni ne znaju da postoji opcija da se presele na ovu destinaciju. Ako želite da znate kakav će biti život ako napustite sve i preselite se na prelepo ostrvo u Grčkoj, onda su ovo informacije za vas i to baš može da vam bude podstrek da se odvažite na ovako veliki životni korak.

Dakle, ako ste umorni od fensi i trendi destinacija kao što su Holandija, Švedska, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i ostale; ako tražite udaljeno ostrvo u Grčkoj blizu prirode i svih njenih elemenata i voljni ste da budete plaćeni za to, onda je ovaj članak putokaz ako želite da pređete na sledeći nivo.

Selimo se u Grčku putem Antikitere, malo grčko ostrvo, traži da se mlade porodice presele na ovu lokaciju kako bi pronašle posao i mesto za život. Ova šema je započeta 2019. godine uz sponzorstvo Grčke pravoslavne crkve koja će plaćati korisnicima u periodu od 3 godine da naprave ovaj potez koji mijenja život.

Tri godine dobijate 500 evra mesečno

Nedavno je objavljeno u Los Angeles Times-u da Antikitera, grad koji se nalazi na udaljenom grčkom ostrvu sa zvaničnim stanovništvom koje ima 45 (popis 2019.), preko svoje lokalne pravoslavne crkve nudi stanovanje, zemljište i mesečnu naknadu za iznos od 500 evra mesečno u periodu od 3 godine.

Gledajući ovu priliku spolja, lako je videti kako život na slabo naseljenom ostrvu možda nije vaša idealna situacija, međutim ovo je skrojeno za one sa avanturističkim duhom koji bi to mogli da vide kao ekspediciju – koja plaća sve troškove plus gotovina ni sam podsticaj nije loš.

U 2019. godini, samo 4 porodice su bile korisnici ove šeme. Svi su sponzorisani da žive na ostrvu. Ideja je da se još više porodica preseli u Antikiteru kako bi se pridružile ove 4 porodice na ostrvu. Pitanje je, međutim, zašto? Zašto se porodicama plaća da se presele u Grčku na ovo malo ostrvo? Kratak odgovor; ekonomski rast.

Cilj ovog programa je da stimuliše lokalnu ekonomiju, dajući joj podsticaj i unošenje novog života na ostrvo, što se smatra načinom za postizanje ovog cilja.

Nije tajna da se većina gradova širom nekoliko zemalja u Evropi veoma zainteresovala za ovu šemu plaćanja za preseljenje, koja je u većini slučajeva usmerena na mlađu profesionalnu demografiju čiji se skup vještina smatra ključem za oživljavanje njihove posrnule lokalne ekonomije. Antikitera nije ništa drugačija.

Nedostaci preseljenja u Antikiteru

U svakom funkcionalnom društvu postoje osnovne pogodnosti koje su potrebne za lakši život. U Antikiteri nekih od njih nema. Na primer, ima samo jednu prodavnicu, ali nema benzinske pumpe ili taksi službu. Iako se gradi kompleks koji bi trebalo da sadrži nešto od gore navedenog, ovaj nivo neadekvatnosti se mora uzeti u obzir ako planirate da se preselite na ovu lokaciju.

Dakle, kako se može preživketi u Antikiteri nakon preseljenja u Grčku? Za transport, trajektni sistem može da radi na vodi, koja je resurs kog na ostrvu ima u izobilju. Preostale zalihe se mogu kupiti u susjednim gradovima. Takođe i drumskim putem, jer, ostrvo ima dobru putnu mrežu.

(Žena Blic)

Leave a Reply