Klikom na sliku zatvorite prozor.

Otac dječaka ub*ce ide U ZATVOR: Poznato kako se branio na ispitivanju

SUDAC istrage Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenog Vladimira Kecmanovića, oca 13-godišnjeg dječaka Koste Kecmanovića koji je u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu ubio devet osoba, donio je rješenje kojem mu je određen istražni zatvor u trajanja od 30 dana.

Sudac je procijenio kako postoje okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Kako se navodi, drugi razlog za određivanje pritvora je to što je za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina.

Protiv rješenja o istražnom zatvoru može se izjaviti žalba u roku od tri dana od primitka rješenja.

Ocu dječaka stavlja se na teret da je počinio kazneno djelo teških djela protiv opće sigurnosti jer je obučavao 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom tako što ga je vodio u streljanu da vježba gađanje meta iz vatrenog oružja. Također mu se stavlja na teret da je postupao protivno odredbama Zakona o oružju i streljivu i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno skladištenje oružja tako što oružje i streljivo nije osigurao tako da dijete ne može do njega.

Vladimir Kecmanović se tijekom današnjeg saslušanja aktivno branio. Rekao je da nije kriv za počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret i detaljno je iznio svoju obranu.

Podsjetimo, 13-godišnji Kosta Kecmanović u srijedu je u osnovnoj školi u Beogradu ubio osmero vršnjaka i portira škole, a ranio je sedam osoba. Pucao je iz očevog pištolja.

Leave a Reply