Pokopana kćerka poznatog srpskog sportaša: ‘SUPROSTAVILA SE ZLU, DALA JE VREMENA DA SE DRUGI SPASE‘

Kćerka poznatog srpskog odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. maja u pohodu Koste K. (13), danas je sahranjena na beogradskom Centralnom groblju.


Vladika Ilarion, vikar patrijarha Porfirija, održao je govor na pogrebu, u kojem je i naveo da je E. K. (14) istupila hrabro pred dječaka ubojicu i na taj način spasila mnogu djecu.

– Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško pričati danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog nje. Ona je vojnik i junak Isusov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli nastaviti živjeti zbog njihove žrtve. Trebamo se moliti i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se suprotstavila zlu koje je bilo u tom nesretnom dječaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi – rekao je na sahrani.

image
image
image
image
image
image
image
image

Leave a Reply