KAKO ĆEMO BEZ NJE, NE ZNAMO. DEDA ĆE DA POLUDI! Baka djevojčice, koju je dječak ubi0 odmah nakon čuvara

Jutro nakon nezapamćene tragedije koje juče pogodila Srbiju, a i region, kada je učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” K.K. otvorio rafalnu paljbu i tako usmrtio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije, počelo je veoma potresno.

Ispred škole u kojoj se desila masovna pucnjava skupljao se sve veći broj ljudi, kako bi odali počast nastradalima. Među njima nalazila se i rodbina tragično poginulih.

Baka djevojčice koja je bila prva žrtva K.K. kroz suze je progovorila za Telegraf.rs:

– Moja unuka je ubijena, bila je dežurna nju je prvo ubio. Moj unuk je isto ovde išao u školu – počela je kroz suze baka.

Za nastradalu djevojčicu svi imaju samo riječi hvale, a pamtiće je kao divnu i veselu.

– Kako ćemo bez nje ne znamo, nadam se da će njena drugarica biti dobro, bore joj se za život, oni su deca peti razred… Deda će da poludi, ne znam kako ćemo dalje – priča baka.

Podsjetimo, K. K. je u srijedu oko 8.30 časova došao naoružan u školu i prvo je na ulazu ubio radnika obezbeđenja, a potom se uputio ka kabinetu za istoriju gdje je ispalio najmanje jedan šaržer u nastavnicu i svoje drugove iz odjeljenja.

Nadležni su saopštili da je K. K. mjesec dana planirao ovaj zločin, a u njegovom domu pronađene su sheme, skice, kao i “spisak za odstrel”.

Na mjestu zločina otkriveno je više od 50 čahura, a K. K. je u rancu nosio sa sobom i četiri Molotovljeva koktela. Prilikom ispitivanja je rekao da je želio da ih iskoristi da spriječi druge da uđu u školu “dok on svoje ne završi”.

Masakr je izvršio oružjem, koji je ukrao od oca, koji je juče priveden i saslušan. Kako Telegraf.rs saznaje, otac je policiji rekao da je sve oružje držao u sefu sa šifrom i da ne zna kako je dječak saznao šifru.

Priznao je da je sina vodio sa sobom u streljanu, te da je dječak prvi put pucao kada je imao svega 12 godina.

Podsjetimo, K. K. ne može krivično da odgovara za ovo djelo, jer nema još ni 14 godina.

Prilikom vanrednog obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je prijedlog o uvođenju deset mjera, koje bi spriječile da se ovako nešto u Srbiji ponovo dogodi. Jedna od tih mjera je i spuštanje granice za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina.

Sinoć je u gotov svim gradovima Srbije odata počast stradalima u pucnjavi. Građani su palili svijeće i ostavljali cvijeće i igračke na gradskim trgovima.

Leave a Reply