“NOĆ PRE MASAKRA DEČAK BIO NA ROĐENDANU SA DRUGARIMA KOJE JE UPUCAO” Šokirane komšije otkrile šta se dogodilo samo dan ranije

Komšije zgrade u kojoj živi dečak (13) koji je juče ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, još su u velikom šoku, nemaju snage da komentarišu jučerašnju tragediju.

Kako priča jedan komšija, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć.

Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je dečakov otac u stanu imao toliko oružja.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: PETAR ALEKSIĆ

„Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi“, priča jedan komšija.

O njemu govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

„Uvek je sa njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam video sa društvom. Ali znam da je noć pre tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, sa njima koje je upucao! Tu je bila i jedna devojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao“, priča šokirani komšija.

„Šta da radimo ako ga vidimo ovde?“

„Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornost, dete će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovde.. Sigurno će neka porodica hteti da se osveti“, priča jedan komšija.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, dečak pucao na učenike, Kosta Kecmanović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, PETAR ALEKSIĆ

Kako pričaju smatraju da će porodica morati da se odseli.

„Nikada nije bilo sa njima problema, osim što se otac bunio kada je trebalo da se otvori Pravoslavni centar u zgradi, otvoren je na istom spratu gde su i oni, tamo idu zavisnici na savetovanje. Bunio se i protestovao čak i kod patrijarha. Plašio se kakvi će ljudi ulaziti u zgradu, jer je savetovalište za zavisnike od alkohola i droge“, priča jedan komšija.

Podsetimo, učenik osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, dok je ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Kurir.rs/Blic

Leave a Reply