Klikom na sliku zatvorite prozor.

MI GA BACAMO, A NIJEMCI PLAĆAJU 8 € ZA 15 KOMADA: Imam u selu šleper, nisam znao da sam milioner (VIDEO)

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi da su na prodaju ostaci klipova kukuruza spakovani u kese.

“U Njemačkoj se prodaju ostaci klipa kukuruza. Komiljka ili kočanjka ili čutka kako se već u kom kraju zove, 15 komada za 8 evra”, stoji u objavi na Tviteru.

Svaki kraj ima svoj naziv za okrunjen klip kukuruza

Dakle, u pitanju je šapurika, komljika, kočanjka, tuluska ili čutka. Svaki kraj ima svoj naziv za ovo pa tako ostatak kukuruza ima najmanje dvadesetak naziva.

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grijanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na TikToku, a ubrzo se proširio i na Tviteru, tu je pakovanje šapurike koje se, kako se navodi, u Njemačkoj prodaje po cijeni od 9.99 evra (na sniženju 7.99 evra).

Brojni korisnici ove mreže komentarisali su da je nevjerovatno da se ovo prodaje, a bilo je i onih koji su ostavili duhovite komentare.

“Šta će im? Za potpalu?”, “Stoji li ova roba na polici gdje je toalet papir?”Pa nije valjda da su ostali bez toalet papira?!”, “Čemu služe”, “Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner”, neki su od komentara na Tviteru.

“Neko vrijeme sam na selu, ima to svojih mana, ali šta se sve na selu ne plaća, kupuje ili šta se sve u gradu kupuje, a na selu je džabe a razdaljina npr. 5 km… Došli drugari da roštiljamo i kupili ćumur, a ja imam granja da ispečem vola a za još deset mogu da skupim”, dodao je drugi korisnik.

Jedan je potom objasnio za šta se sve koristi.

“Korišćena kočanjka za: zatvaranje balona i flaša sa rakijom kao čep, loženje vatre, roštilja a poslije loze najbolja za pečenje jagnjeta na ražnju, umjesto ribaće četke, u toaletu, kada se ostružu paperjaste trošice zavijale se kao cigare”, objasnio je jedan Tviteras.

(Kurir.rs)

Leave a Reply