OVO JE UROŠ KOJI JE POGINUO JUTROS, ŠILJATA ARMATURA PROŠLA KROZ NJEGA: Joj sine, sunce moje

Uroš J. (28) iz Užica (Srbija) poginuo je nesretnim slučajem kada je pao na armaturu od nedovršene ograde pored stepeništa.

Šta i kako se dogodilo može samo da se pretpostavlja. Uroš je rano jutros došao u posjetu drugu. Pošto je bilo rano, svi su spavali. Pretpostavlja se da je omakao sa terase i pao direktno na armaturu od ograde.

Ukućani su obavijestili policiju, koja je odmah došla, a došli su i vatrogasci koji su tijelo mladića skinuli sa ograde.

– Ne znam šta se dogodilo, svi smo potrešeni. Uroš je došao kod mog sina, oni su dobri drugovi. Sin je nepokretan u invalidskim kolicima. Kada je Uroš došao svi smo spavali. Kucao je, a kada sam ustala vidjela sam ga ispod dolje, kako se nabio na armaturu. Tu je bila i moja majka. Ovo je strašna tragedija – kaže majka.

Ona pretpostavlja da se Uroš oslonio na invalidska kolica koja su bila na terasi, pa su se ona izmakla i on izgubio ravnotežu i pao. Šiljata armatura je probila njegovo tijelo.

U naselju Turica gdje je živio Uroš odzvanja kuknjava.

– Joj sine mili, sunce moje…- čuju su vapaji, piše Kurir.

Porodici nastradalog Uroša dolazi rodbina, prijatelji… Za Uroša komšije kažu da je bio dobar mladić, volio je društvo.

– Strašno, ovako nešto da se dogodi. Uroš je volio društvo, često je bio sa drugovima tu na Terazijama. Mnogo je volio brata, koji je košarkaš. Velika tuga – kažu komšije porodice.

Leave a Reply