DARKO “UKRAO” POSAO U ŠVEDSKOJ, PA U SRBIJI PRAVI ČUDA: Za ove kuće ne treba ni temelj, ni dozvola, sve gotovo začas

Darko iz Ivanjice nekoliko godina pravio je montažne kuće u Švedskoj, a onda je biznis “preselio” u Srbiju.

Mobilne montažne kuće dosta su popularne u Švedskoj a zahvaljujući Darku Popoviću iz Ivanjice sve su traženije i kod nas. Za njih vam nije potrebna građevinska dozvola, niti temelj, relativno brzo se izrađuju a montaža traje od jednog do tri dana. Darko je ovaj posao ’’ukrao’’ u Švedskoj gdje je radio par godina, a kako ga je korona vratila na kućni prag odlučio je da u Srbiji nastavi biznis, koji se zbog svih pogodnosti moblnih montažnih kuća, lijepo razvija.

Sa prvim mobilnim kućicama, postavljenim u dvorištu, Darko je razvio i ideju o seoskom turizmu. Na to ga je podstaklo autentično prirodno okruženje i tek napravljene kuće za odmor ’’Lola’’ koje su ubrzo kategorizovane sa četiri zvjezdice.

“Prvo sam napravio mobilnu montažnu kuću, poslije sam pravio mobilne kuće na točkovima, pravio sam i pomoćne objekte, kao šupe, koje mogu da se postave bilo gdje, u šumi, na njivi. Ove montažne kuće su stabilnije su od drugih kuća, e drže je temelj, niti zidovi, praktično krov drži zidove, tako da ne mora da stoji na fiksnom i stabilnom terenu, već može bilo gdje da se postavi. Sve radim sam, sa sinom i surrugom. Koliko god da ponudim dnevnicu, nema ko da mi pomogne”, rekao je on.

Uz kvalitetne i veoma lijepo izrađene mobilne montažne kuće za širok spektar upotrebe, Darko pravi i autentične komade namještaja koji odišu posebnom toplinom.

Leave a Reply