DA LI JE OVO MOTIV UBISTVA ANE VOLŠ?! Brajan napravio kobnu grešku pred Novu godinu, evo šta su otkrili u istrazi! (FOTO)

Brajan Volš, suprug Ane Volš kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, izveden je danas pred sud gdje mu je pročitana optužnica koja ga tereti za ubistvo supruge i da je nakon zločina raskomadao njeno tijelo.

Pored ostalog, otkriveno je da je Brajan još 27. decembra pretraživao Kako se najbrže razvesti, i koja je najbolja savezna država u Sjedinjenim Američkim Država za razvod, ali i brojne druge pretrage koje ga direktno povezuju sa zločinom.

3322156-brajan-vols-brian-walshe-foto-epa-craig-walker-pool-4-ff

FOTO: EPA CRAIG WALKER/ POOL

Tužiteljka je krenula da čita optužnicu hronološkim redom, od 1. januara kada je prijavljeno da je Ana Volš posljednji put viđena. Sada je pred sudom potvrđeno da je Brajan optužen za ubistvo Ane Volš. Ona je bila majka troje djece, radila je u Vašingtonu i putovala stalno između Vašingtona i Kohaseta. 4. januara je policija Kohaseta dobila poziv iz Vašingtona o navodnom nestanku Ane Volš, koja je tog dana trebalo da se pojavi na poslu, imala je rezervisan let 3. januara. Policija je otišla u njenu kuću. Tek u trenutku kada su se tada sreli sa optuženim, rekao im je da mu je žena nestala“, navela je tužiteljka, a zatim nastavila:

„On je rekao da mu je žena napustila kuću oko 6.00 ujutru, 1. januara. Naveo je da je putovao u Vašington na posao. Rekao je da nije pričao sa ženom još od ranih jutarnjih sati, od početka nove godine. Policija Kohaseta nije uspjela da locira nju, niti njen telefon. Prema signalu koji je policija locirala, bazne stanice nisu locirale poziv u krugu imanja Volšovih, u Kohasetu, sve do 3.14 ujutru, 2. januara, kada je telefon ugašen. Optuženi je rekao da je Ana izašla iz kuće, noseći crnu haljinu i „hanter“ čizme. Rekao je da je to bilo oko 6.00 ili 6.10 1. januara ujutru“, navela je tužiteljka.

3313338-ana-brajan-vols-foto-privatna-arhiva-7-ff

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Potom je najavila da će govoriti o njegovim postupcima od 1. januara, pa nadalje.

„Prvog januara optuženi je naveo da je išao da kupi namernice oko 15.00 i obiđe kuću svoje majke, ali se izgubio jer nije imao telefon kod sebe. U marketu za kupovinu hrane je ostao 15 minuta. Međutim, utvrđeno je da nije ušao ni u jednu od dvije radnje za koju je rekao da je posjetio. Optuženi je istog dana, koristeći ajped svog sina, koristio Gugl pretragu. U 4.45 ujutru, 1. januara, a imajte u vidu da je rekao da je njegova supruga napustila kuću u 6.00 ujutru, pretraživao je koliko je potrebno da tijelo počne da se osjeća, u 4.48 kako da spriječite tijelo da se raspadne, u 5.20 kako da se riješite tijela“, rekla je tužilac, na šta je Volš reagovao klimajući odrično glavom.

„U 5.47 pretraživao je kako da se riješite tijela ako baš morate, u 6.25 pretraživao je koliko je potrebno da neko primjeti da je neko nestao, u 6.34 mogu li da se bace dijelovi tijela, 9.29 koliko DNK dugo ostaje, 9.34 identifikacija posmrtnih ostataka, 11.34 najbolji načini da se riješite tijela, 11.44 čišćenje drvenih podova, 11.56 kako se detektuje krv, 13.08 šta se dešava kada stavite dijelove tijela u amonijak, 13.21 da li je bolje da bacite odjeću ili da je se riješite“, navela je, a potom prešla na 2. januar:

3322166-brajan-vols-brian-walshe-foto-epa-craig-walker-pool-9-ff

FOTO: EPA CRAIG WALKER/ POOL

„U 13.10 mogu li da vas optuže za ubistvo bez tijela, 13.14 može li da se identifikuje tijelo sa polomljenim zubima. Nadzorne kamere su 2. januara snimile optuženog u jednoj radnji za kupovinu alata, gdje je kupovao sredstva za čišćenje uključujući krpe, detrdžent, trake, zaštitno odijelo, čizme, imao je masku za lice u momentima kada je izlazio iz radnje“, navela je.

Potom je govorila o 3. januaru.

„U Abingtonu je primjećen „volvo“ optuženog, kao i vozilo njegovih roditelja pored kontejnera. Otišao je do kontejnera noseći kesu za smeće i po tome kako je zamahnuo rukom, čini se da je nosio nešto teško. Potom je kesu bacio u kontejner i udaljio se. Kasnije su isti automobili primjećeni u drugom dijelu Abingtona, kod drugog kontejnera. Istog dana imao je još nekoliko Gugl pretraga. U 13.13 pretraživao je kako teče raspadanje tijela u plastičnoj kesi u odnosu na bilo koje drugo okruženje. U 13.20 kupio je sodu bikarbonu i maske“.

Zatim je navela da je 4. januara u prodavnici kupio maske, peškire i kante za đubre.

„Kada je policija došla u kuću našli su mu kese i peškire u automobilu marke volvo. Automobil je pokazivao svježe tragove čišćenja i usisavanja, dok je Volš u svojoj odbrani rekao da je samo bacao đubre“, rekla.

3312830-3-ff

FOTO: YOUTUBE/BOSTON25NEWS.COM

Onda se osvrnula na naredni dan, 5. januar.

„Tog jutra je otišao kod majke, u Svampskot. Otišao je u kontejner koji se nalazi u kompleksu zgrada gdje mu majka živi i tamo pretražio jedan kontejner. To je bilo oko 9.30 ujutru. Policija je u međuvremenu pretresla kuću u Kohasetu, gdje su pronašli krv u podrumu i jedan nož koji je oštećen, a pored toga pronađeno je i drugo sječivo. Pored toga bila je i oprema za čišćenje koju je kupovao prethodnih dana. Policija je pretraživala i njegove kartice i bankovne račune, ali na njima ništa sumnjivo nije pronađeno. Policija je pokušala i da otkrije šta se nalazilo u kesama koje je bacao u kontejner, dok su došli do kontejnera, one su već bile uništene. Ipak, istražitelji su utvrdili da je u pitanju bilo 10 kesa za đubre, kao i da su mnoge imale razne fleke i krv. Sumnja se da je u kesama bilo i da je on bacao i opremu za čišćenje, odjeću, obuću, pločice iz kupatila, vakcioni karton Ane Volš, testera i odjeću onoj koja odgovara onoj za koju je naveo da je obukla posljednje jutro kada su se vidjeli“, navela je tužiteljka.

Objasnila je da su na kesama nađeni tragovi sode bikarbone, ali i dio ogrlice koja liči na onu koju je Ana nosila na brojnim fotografijama.

„Država Masačusets je tražila dodatno vještačenje pojedinih elemenata koji su pronađeni, kao i DNK analizu. Među stvarima koje će biti analizirane su i papuče na kojima je pronađena krv, a sumnja se da se na njima nalazi DNK Brajana i Ane Volš. Jedna od Gugl pretraga na koju treba obratiti pažnju je ona od 27. decembra kada je optuženi guglao koja je savezna država najbolja za razvod. Tužilaštvo sumnja da je Brajan Volš ubio Anu i raskomadao tijelo, a potom i pokušao da očisti sva mjesta na kojima je ostavio svoj DNK.

Leave a Reply